Ennek a gyors nyári sütinek a receptjét itt találtam, cukorhelyettesítőkkel készítve könnyen cukormentessé is varázsolható. Puha, omlós süti, bármilyen gyümölcsből finom. Én a fele mennyiségű cukrot sötét barnacukorral helyettesítettem, ez adott neki még egy kis plusz ízt. Még gazdagabb, ha a liszt egy részét darált dióval váltjuk ki, de akkor érdemes az olaj mennyiségét arányosan csökkenteni.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 50 g kristálycukor
- 50 g barnacukor
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tasak (12 g) sütőporű
- csipet só
- 200 ml zabtej vagy más növényi tej
- 1 tk. vanília aroma
- 120 ml kókuszolaj (napraforgóolaj is jó)
- 500 g őszibarack (tisztítva)
A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, rászitáljuk a tojáshabra és fakanállal óvatosan elkeverjük benne. A vaníliát belekeverjük a tejbe, és apránként, az olajjal felváltva adagoljuk a tésztához. A tésztát a formába töltjük és megszórjuk az összevágott barackkal. 40 percig sütjük (tűpróba!).