Svájci turnénk nem kis mértékben az áfonyaszedésről szól, így kézenfekvő volt, hogy a következő sütirecept áfonyás legyen. A recept Ágitól származik, csak átalakítottam reformétrend-baráttá, tehát teljes kiőrlésű lisztből készült, édesítőszerrel. Nagyon könnyen elkészíthető kevert tészta, ami a joghurttól puha marad, az áfonya pedig... Nos, az áfonya mindennek a lelke 😊 És itt, Obersaxenben, a vadon növő áfonya különösen zamatos, ha kicsit savanykásabb is, mint amit otthon a piacon kapni.
Jöjjön tehát a recept:
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 90 g teljes kiőrlésű liszt
- 35 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor
- 25 g 4x édes eritrit steviával (vagy 100 g cukornak megfelelő más édesítő)
- 30 g vaj
- 100 g joghurt
- 150-200 g áfonya