Áfonyás piskóta

Svájci turnénk nem kis mértékben az áfonyaszedésről szól, így kézenfekvő volt, hogy a következő sütirecept áfonyás legyen. A recept Ágitól származik, csak átalakítottam reformétrend-baráttá, tehát teljes kiőrlésű lisztből készült, édesítőszerrel. Nagyon könnyen elkészíthető kevert tészta, ami a joghurttól puha marad, az áfonya pedig... Nos, az áfonya mindennek a lelke 😊 És itt, Obersaxenben, a vadon növő áfonya különösen zamatos, ha kicsit savanykásabb is, mint amit otthon a piacon kapni.
Jöjjön tehát a recept:

Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 90 g teljes kiőrlésű liszt
  • 35 g finomliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 25 g 4x édes eritrit steviával (vagy 100 g cukornak megfelelő más édesítő)
  • 30 g vaj
  • 100 g joghurt
  • 150-200 g áfonya
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tepsit kivajazzuk. A liszteket elkeverjük a sütőporral. A hozzávalókat az áfonya kivételével robotgéppel összekeverjük, a formába simítjuk, megszórjuk az áfonyával és 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy tényleg átsült-e. Kihűlés után szeleteljük.