A tiramisù nagy kedvenc itthon, és most, hogy itt az eperszezon, gondoltam, kipróbálom, milyen egy kicsit lágyabban-epresen. A kávét nem akartam teljesen kihagyni, de vaníliás tejeskávéra (koffeinmentes) változtattam, a rum kimaradt és jött bele sok finom eper, így teljesen gyerekbarát változat lett belőle. Nagyon finom az eper enyhe savanykás íze benne, és annak is megfelel, aki kevésbé rajong a kávéért, mert a vaníliás tejeskávé íze nem annyira markáns. Ha mégis inkább az eredetit készítenéd, akkor itt találod.
Hozzávalók 4-6 személyre:
A vaníliarudat felhasítjuk, óvatosan kikaparjuk belőle a magokat. A vaníliapépet a tejhez keverjük és pár percig forraljuk. Közben lefőzzük a kávét és a vaníliás tejhez keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével fehéredésig verjük. A mascarponét a sárgájához adjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje-habot is.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és negyedekre/kisebb darabokra vágjuk. Egy négyszögletes üvegtálba kevés krémet simítunk, majd a tejeskávéba mártogatott babapiskótával kirakjuk az alját. Erre jön egy réteg krém (a maradék krém fele), majd az eper. Újabb tejeskávés babapiskóta-réteg következik, az előző rétegre merőlegesen, majd a maradék krém. A tetejét elsimítjuk és beszórjuk kakaóporral. Fogyasztásig 2-3 órára behűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével fehéredésig verjük. A mascarponét a sárgájához adjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje-habot is.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és negyedekre/kisebb darabokra vágjuk. Egy négyszögletes üvegtálba kevés krémet simítunk, majd a tejeskávéba mártogatott babapiskótával kirakjuk az alját. Erre jön egy réteg krém (a maradék krém fele), majd az eper. Újabb tejeskávés babapiskóta-réteg következik, az előző rétegre merőlegesen, majd a maradék krém. A tetejét elsimítjuk és beszórjuk kakaóporral. Fogyasztásig 2-3 órára behűtjük.