Ez a pogácsa nagy kedvenc, minden bulin sikert arat, mert puha és omlós. Ez az adag (két tepsi) kb. 4-6 személyre elég, mert nagyon eteti magát, ha többen jönnek, én a dupláját szoktam sütni. De nem is kell neki több reklám, jöjjön a recept!
Hozzávalók kb. 80 db kis pogácsához:
- 250 g liszt
- 250 g túró
- 250 g főtt, áttört krumpli
- 250 g vaj
- 2 tk. só
- 1 kk. sütőpor
- 1 tojás a kenéshez
- reszelt sajt, köménymag (szezámmag, tökmag) a tetejére
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A lisztben elkeverjük a sót és a sütőport, beletesszük a főtt krumplit, a vajat és rámorzsoljuk a túrót. Összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Végül kinyújtjuk ujjnyi vastagra és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, tojással megkenjük a tetejét és reszelt sajttal és/vagy köménymaggal díszítjük.
15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.