Túrós-krumplis pogácsa

Ez a pogácsa nagy kedvenc, minden bulin sikert arat, mert puha és omlós. Ez az adag (két tepsi) kb. 4-6 személyre elég, mert nagyon eteti magát, ha többen jönnek, én a dupláját szoktam sütni. De nem is kell neki több reklám, jöjjön a recept!

Hozzávalók kb. 80 db kis pogácsához:
  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 250 g főtt, áttört krumpli
  • 250 g vaj
  • 2 tk. só
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 tojás a kenéshez
  • reszelt sajt, köménymag (szezámmag, tökmag) a tetejére
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A lisztben elkeverjük a sót és a sütőport, beletesszük a főtt krumplit, a vajat és rámorzsoljuk a túrót. Összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk.






Végül kinyújtjuk ujjnyi vastagra és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, tojással megkenjük a tetejét és reszelt sajttal és/vagy köménymaggal díszítjük.



15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.