Ez a blog azért készül, hogy megoszthassam jól sikerült receptjeimet. És hogy miért pont Áfonya és Pite?
Az áfonyával először 2008-ban, Svájcban találkoztam, túrázás közben találtunk egy áfonyamezőt és azóta is visszajárunk. :) Az áfonya mindenhogy jó, frissen, lekvárnak, süteményekbe... Viccesen azt szoktam mondani, hogy idült áfonyitiszem van, soha el nem múló késztetésem az áfonyaszedésre és -evésre.
Az áfonyával először 2008-ban, Svájcban találkoztam, túrázás közben találtunk egy áfonyamezőt és azóta is visszajárunk. :) Az áfonya mindenhogy jó, frissen, lekvárnak, süteményekbe... Viccesen azt szoktam mondani, hogy idült áfonyitiszem van, soha el nem múló késztetésem az áfonyaszedésre és -evésre.
Amerikai stílusú pitét egy pár éve kezdtem el sütni, és végül ez lett a védjegyem, az a süti, aminek fejből tudom a receptjét és rengeteg variációban készítettem már el. Szeretjük, mert több benne a gyümölcs, mint a tészta, és idénynek megfelelően bármilyen gyümölccsel meg lehet tölteni (bár a kiwis változat talán nem a legsikeresebbek közé tartozik...).
Az áfonyás pite viszont maga a tökély!