Csigiri-pan

Ezt a receptet a sógornőm ajánlotta, és azóta nagy kedvenc lett nálunk. A csigiri-pan népszerű kenyérféle Japánban, valójában olyan, mint sok kis töltetlen bukta, finom, puha, és nagyon gyorsan elfogy. 😊 Az én receptem innen származik, könnyű és (a kelesztési időtől eltekintve) gyorsan elkészíthető kenyér.

Hozzávalók:
  • 280 g liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 10 g friss élesztő (vagy 1 tk. szárított)
  • 5 g vaj
  • 180 ml langyos víz
A hozzávalókat egy tálba öntjük, vigyázzunk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd a kalácstésztához hasonlóan a robotgép dagasztókarjával kis gombóccá dagasztjuk. Frissentartó fóliával letakarjuk és meleg helyen 50 percet kelesztjük.

Közben kivajazunk egy kisebb tepsit (én ezt egy 25x25-ös IKEÁs sütőtálban sütöm) és ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk és 16 részre osztjuk. Gombócokat formálunk belőle és egyenlő távolságban elhelyezzük a tepsiben.
Konyharuhával letakarva újabb 50 percet kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 190°C-ra és 15 percig sütjük.