Ezt a receptet a sógornőm ajánlotta, és azóta nagy kedvenc lett nálunk. A csigiri-pan népszerű kenyérféle Japánban, valójában olyan, mint sok kis töltetlen bukta, finom, puha, és nagyon gyorsan elfogy. 😊 Az én receptem innen származik, könnyű és (a kelesztési időtől eltekintve) gyorsan elkészíthető kenyér.
- 280 g liszt
- 1 ek. cukor
- 1 tk. só
- 10 g friss élesztő (vagy 1 tk. szárított)
- 5 g vaj
- 180 ml langyos víz
A hozzávalókat egy tálba öntjük, vigyázzunk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd a kalácstésztához hasonlóan a robotgép dagasztókarjával kis gombóccá dagasztjuk. Frissentartó fóliával letakarjuk és meleg helyen 50 percet kelesztjük.
Közben kivajazunk egy kisebb tepsit (én ezt egy 25x25-ös IKEÁs sütőtálban sütöm) és ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk és 16 részre osztjuk. Gombócokat formálunk belőle és egyenlő távolságban elhelyezzük a tepsiben.
Konyharuhával letakarva újabb 50 percet kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 190°C-ra és 15 percig sütjük.
Konyharuhával letakarva újabb 50 percet kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 190°C-ra és 15 percig sütjük.